Zondagprogramma

Jaarlijks zorgt het zondagprogramma van de Drieban Flora voor veel gezelligheid voor alle leeftijden tijdens de driebanflora.

Na het succes van het openstellen van het gemeentehuis tijdens het 30 jarige jubileum van de Drieban Flora is besloten om ook dit jaar het gemeentehuis open te stellen. Hier zullen diverse activiteiten te doen zijn, er kan genoten worden van live muziek, workshops voor jong en oud en kunnen er diverse creaties van dorpsgenoten bekeken worden. Uiteraard is er in het voorcafé van de Roode Leeuw weer live muziek, dit wordt verzorgd door “Whats Ab” en “Ameezing”. Hieronder presenteren wij aan je wie deze zondagse ”beurs” mogelijk maken.

Mister Choco.

www.Misterchoco.nl is het adres voor biologische chocolade en tevens bonbons zonder suiker of lactose , en ook gewoon lekkere truffels met verrassende  smaken als lavendel marsepeinkummel, nootmuskaat of koffie truffel tevens diverse praline vullingen , drank kan ook koffie wiskey , rum truffel , of als ik tijd heb tomaat zeezout bonbon.

Anjan Ligthart

Anja Ligthart staat dit jaar op de Drieban Flora met zelfgemaakte kaarten. Er zijn veel verschillende kaarten te vinden zoals geboortekaarten en verjaardagskaarten.

Clown Okidoki.

Als extra attractie hebben we speciaal voor de jongste jeugd op zondagmiddag clown Okidoki geregeld.
Hij is aanwezig van 13.30 tot 15.30 uur. Niet alleen maakt OkiDoki rap de mooiste creaties van figuurballonnen. Als volleerd ballonnenclown weet hij jullie ook zodanig te vermaken.www.Clown-okidoki.nl

Angel creations

Bij Angel Creations kun je groen decoratie workshops volgen in Lutjebroek of in Bovenkarspel. Tijdens de Drieban Flora presenteren zij een aantal groen decoraties.

Happy Jet

Leuke sleutel/tassenhangers een mooie tas of een leuke sjaal bij Happy Jet kan het allemaal. De sleutel/tassenhangers maakt Meinou zelf en zijn super leuk als kado of gewoon voor jezelf. De tassen en sjaals zijn van de laatste mode.

Hout Idee.

Wat begon als hobby is uitgemond in een klein bedrijfje.
Wij begonnen voor ons zelf met tekstborden maken omdat we de teksten wel mooi vonden maar niet de mdfplaat en plakletters, ook vonden wij de prijzen daarvan schrikbarend duur. Daarom zijn we zelf begonnen met het maken van pallettekstborden en steigerhouten tekstborden.
Hiervoor kregen we steeds meer aanvragen omdat we alles met de hand beletteren en zo geen bord hetzelfde is.
Dit is zelfs zo ver gegroeid dat we ook andere dingen zijn gaan maken van hout denk aan naamborden, groeimeters, geboorteborden, dierenvoerbakjes en nog veel meer huis en tuin decoratie.
In 2017 hebben we een kraam gehad bij Jouw Marktkraam in Stede Broec helaas is dat gestopt per 30 december 2017 dus zijn we nu bezig met een nieuwe website te bouwen en wie weet vinden we eens een stukje winkelruimte om te verkopen.
Voor nu doet onze site houtidee.jouwweb.nl het nog daar kunt u eens kijken wat we zoal maken en wie weet wilt u wat bestellen dat ik dan met de driebanflora mee nemen voor u.
Ik heb zin om met de driebanflora te staan en wie weet zie ik u dan ook!

Mary Kok

Mary kok staat er met haar mooie zelfgehaakte knuffels waarvan de netto opbrengst in eerst instantie gaat naar de kinderen in Gambia.

Soms komt er een ander goed doel langs, zoals de Samen loop voor Hoop afgelopen jaar in Bovenkarspel waar de opbrengst toen naar toe ging. Voor Gambia brengen zij het geld zelf weg, ze kopen in dat land dan de spullen en brengen het naar de scholen. Zo vangen ze twee vliegen in een klap, door daar de spullen te kopen en weg te geven.

De kinderen en leerkrachten zijn er erg blij mee en zeer dankbaar.

Evlac.

Wij van Evlac geloven in producten die gemaakt zijn zonder allerlei fratsen. In eerlijke producten zonder vreemde toevoegingen, ambachtelijk gemaakt op de zorgboerderij ’t Radje te Venhuizen in onze zelfmakerij.
Op de Drieban Flora kunt U selectie van onze producten proeven waaronder onze vermaarde pindakazen, courgette op zuur en onze boerenkaas welke gemaakt wordt op de kaasboerderij Koopman te de Weere.

Wat hebben wij voor U ?
– Evlac pindakaas
– Evlac notenkaas, een heerlijk mengsel van hazelnoten, cashewnoten en amandel, gezoet met honing
– Evlac Cashewkaas: een heerlijk product met 100% cashews.
– Evlac Zonnekaas: een heerlijke Pindakaas, gemengd met sesamzaad en in honing geroosterde zonnebloemzaden.
– Evlac Courgette op zuur: heerlijk zoetzuur, is echt de moeite waard
– Koopmans Boerenkaas: diverse kruidenkaasjes, maar ook stukken jong belegen kaas alsook oude kaas!
Nieuwgierig? U bent van harte welkom in onze kraam waar je gratis kunt proeven!

Tot ziens!

Chicamoda

Chicamoda is het bedrijfje van Ingeborg van Elven. Je kunt bij haar dames en meiden mode bestellen in de maten xs t/m xl. Op afspraak is het mogelijk om damesmode te passen in Oosterblokker. De kleiding is te vinden op Facebook en Instagram.

Anke’s kaarsen

Bij Anke’s kaarsen kunnen de kinderen tijdens de Drieban Flora een workshop kaarsen maken volgen. Er wordt een bepaalde vorm samengesteld waarin later hete paraffine wordt gegoten. Na 15 minuten stollen kunnen de kinderen de kaarsen mee naar huis nemen.

Atelier Gertrud Wijnker

Iets maken vanuit helemaal niets, met alleen je vingers en een idee vind ik het mooiste wat er is. Ik maak handgevormde potten soms met touw en ijzer verwerkt. In de loop der jaren heb ik verschillende manieren van afstoken gebruikt, Raku, naked raku en zaagsel stook. Hierdoor ontstaat een spannend effect in het eindresultaat. Ik exposeer regelmatig. Mijn werk is te zien op de Drieban flora en in mijn atelier.

Studio Wolkers

Eric Wolkers, in 1948 geboren te Leiden, volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en de Fotovakschool te Den Haag. Hij werkte na zijn opleiding voornamelijk als fotograaf en grafisch vormgever.
Buiten zijn beeldende kwaliteiten bezit hij een exacte aanleg. Deze aanleg komt terug in zijn voorkeur met het werken met de computer. Daarin vindt hij wat hem intrigeert: beeld en de bewerking ervan.
Natuurlijk is hij sterk gevormd door zijn vader Jan Wolkers, die hem van jongs af aan heeft overladen met kennis, vooral op kunstgebied.
Eric exposeerde o.a. in Haarlem, Amsterdam, Enkhuizen, Heerhugowaard en Leiden.

Insignia Natura

Mijn naam is Karin Schoorl en ik ben van beroep docent bloem, groen en styling. Met Insignia Naturae (betekenis symbool van de natuur) verzorg ik voor u natuurlijke en decoratieve arrangementen.
De natuur en het wisselen van de seizoenen zijn mijn inspiratie. Ik werk het liefst seizoensgebonden. In mijn arrangementen laat ik zien welke materialen het seizoen ons biedt; lente, zomer, herfst en winter. Bij het combineren van materialen let ik op kwaliteit, structuur, kleur, sfeer en seizoen. Mooie en bijzondere arrangementen creëren is voor mij de uitdaging elke dag weer.
Voor meer informatie www.insignianaturae.nl

Natuurleuk hout, bloempotten versieren voor kinderen.

Wij zijn Marga en Tineke, twee jonge enthousiastelingen die veel plezier halen uit het werken met kinderen. Wij houden van het buitenleven en we zijn graag creatief bezig. Dit willen wij ook graag met kinderen delen! Tijdens de Drieban Flora kun je bij ons bloempotten versieren.

Historische Vereniging “Suyder Cogge”.

Ook dit jaar is de historische vereniging weer aanwezig. Het Koggehuis is geopend waar veel te zien is over de geschiedenis van Venhuizen en omstreken. Verder vertonen zij in een van de ruimtes in het gemeentehuis films over vroeger.

Meer informatie is te vinden op: www.suyder-cogge.nl

Duo Whats ab

Het duo Whats ab bestaande uit Jan en Albert speelt van 13:00 uur in de Roode Leeuw. Albert(Ab) en Jan maken een leuk stukkie muziek uit de jaren ’60-’80.

Duo Ameezing. 

Het duo Ameezing speelt vanaf 16:30 gezellige muziek in het voorcafé.