Scholen broei wedstrijd

Nieuw tijdens de Drieban Flora  2020 was de scholen broei wedstrijd die mede mogelijk werd gemaakt door Dalmulder & Partners Finaciele Dienstverlening BV.

Ook dit jaar houden we weer een sholen broei wedstrijd. Hieronder nog even de korte uitleg van de wedstrijd.

Dit jaar doen De Jozefschool Venhuizen, ’t Padland Venhuizen en Roelof van Wienesse Wijdenes mee aan broeiwedstrijd. Iedere leerling uit de groepen 7 en 8 van deze scholen krijgt een bakje met 7 geplante bollen mee naar huis. Deze bollen zijn geprepareerd bij Ronico en hebben hier een goede wortel gekregen. Het is aan de leerling zelf om hier 7 mooie lange tulpen van te maken. Dit jaar is het de bedoeling dat de leerlingen een pot tulpen kweken waarvan de tulpen zo lang mogelijk zijn. Het beloofd weer een mooie strijd te worden waarvan het resultaat bij de Drieban Flora te bewonderen is.

Tijdens de Drieban Flora wordt het resultaat van deze wedstrijd gepresenteerd. De potjes met tulpen van alle leerlingen zullen te zien zijn. Op zondagmiddag na de prijsuitreiking van de Polytechniek jeugprijsvraag volgt de uitreiking van de prijzen voor deze wedstrijd. Er worden 3 prijzen uitgereikt door Jos Dalmulder, iedere school heeft een eigen winnaar. Hierbij wordt gekeken naar de langste tulp van de school. De prijzen zijn 3 tegoedbonnen van €20,- te besteden bij DA de Graaf in Venhuizen.