Opening

De opening op woensdag 7 februari is voor genodigden. De opening zal worden verricht door Ans Markus. Er zal ook een tulp naar haar naam worden gedoopt.

Ans Markus is kunstenaar van beroep en werd in 2009 uitgeroepen tot kunstenaar van het jaar. Ans is heel bevlogen in haar werk en zowel haar werken als haar workshops doet ze vol energie. Vandaar dat ze prima past in ons thema dit jaar.

In 1977 begon Ans Markus met exposeren van haar werk, eerst in lokale galeries, later ook in bekendere galeries. Vanaf halverwege de jaren 80 kwam het grote succes.

Het Expo’Atelier van Ans Markus op het Prinseneiland gebruikt ze voor het houden van workshops.

Sinds enkele jaren maakt Ans Markus ook sculpturen in brons en keramiek.

Op haar website www.ansmarkus.nl is meer te lezen over haar werken, exposities en ook in de loop van de jaren waar Ans Markus menig goed doel heeft verblijdt met een workshop, schilderijen en gesigneerde prints.

Ans Markus over tulpen en het thema “Vol Energie”

Lang geleden maakte ik een speciaal schilderij voor een goed doel. Ik had besloten dat het zou moeten gaan over liefde geven. Uiteindelijk werd het dit schilderij, het geven van de bloem, het geven van aandacht en het krijgen van liefde of aandacht.

Bloemen kunnen helpen als troost en van bloemen word je blij. Zo is er bij ieder schilderij dat ik vanaf mijn 30e maakte een verhaal. De windsels die ik destijds schilderde waren beschermend, ik was gekwetst en dat wilde ik nooit meer…het schilderen heeft me geholpen sterker te worden en nog steeds vol energie aan het werk te zijn.

De laatste serie die ik maakte ging over verborgen verdriet, (n.a.l. van de lessen die ik gaf aan daklozen) hoe om de hoek verborgen verdriet kan zijn. Een klein gebaar kan zoveel betekenen.

Klik op de onderstaande foto om meer werken van Ans Markus te bekijken