Tulpenkeuren

In de DriebanFlora week is er weer gelegenheid voor een keuringswedstrijd. Deze zal dit jaar op zaterdag middag plaatsvinden en weer worden gesponsord door Flynth Adviseurs & Accountants. Deze wedstrijd telt mee voor het Nederlands kampioen Tulpenkeuren. Het Bestuur van de stichting NK Tulpen keuren heeft besloten om aan de deelnemers van de keuringen bij Vak tentoonstellingen wildcards te verstrekken. Deze geven recht op deelname aan het NK Tulpenkeuren dat op vrijdag 27 maart a.s. in de Keukenhof wordt gehouden.

Deelnemers die tijdens de keuringswedstrijd op de DriebanFlora maximaal 15 strafpunten hebben komen in aanmerking voor de wildcard. Deze wildcard is persoonlijk en mag niet worden overgedragen aan andere kandidaten. Overigens mogen de deelnemers hun uitslag ook bij andere regionale keuringen gebruiken indien dat noodzakelijk is. Aldus de stichting NK. Tulpenkeuren.

Een vakjury gaat eerst de potten met tulpen beoordelen en geeft voor iedere pot deskundige beoordelingscijfers. Gekeken wordt, naar de poot, het blad, de bloem en de algemene stand. Voor elk onderdeel wordt een cijfer gegeven bijvoorbeeld, de poot een 5, het blad een 6, de bloem een 8 en de algemene stand een 6. Er staan in de keuringsruimte een aantal voorbeeld potten die de jury heeft beoordeeld. Dit met de cijfers erbij, dan kan men zien hoe de jury heeft gekeurd. Denkt u nu, dat ga ik ook eens proberen, keuren op de DriebanFlora! Nou dat kan iedereen mag mee doen en misschien win jij wel een van de prijzen of krijg jij een wildcard voor het NK Tulpenkeuren in de Keukenhof in Lisse.